streda, 27 november 2013 10:53

Malí aj veľkí, žiaci aj žiačky, všetci ukázali svoje športové nadanie a chuť súťažiť

Napísal(a) Mgr. Zuzana Petalíková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Všeobecným cieľom telesnej a športovej výchovy je umožniť žiakom si osvojiť, zdokonaľovať a upevňovať pohybové návyky a zručnosti na primeranej úrovni. Zvyšovať svoju pohybovú gramotnosť, rozvíjať kondičné a koordinačné schopnosti, zvyšovať všeobecnú pohybovú výkonnosť a zdatnosť, prostredníctvom vykonávanej pohybovej aktivity pôsobiť a dbať o zdravie.  Vytvárať trvalý vzťah k pohybovej aktivite, telesnej výchove a športu s ohľadom na záujmy žiakov, ich predpoklady a individuálne potreby ako súčasť zdravého životného štýlu a predpokladu schopnosti celoživotnej starostlivosti o vlastné zdravie.
Tento cieľ sa v dňoch 18. 11. 2013 - 22. 11. 2013 rozhodli žiakom ZŠ I. B. Zocha v Revúcej priblížiť učitelia telesnej a športovej výchovy a športových krúžkov. Malí aj veľkí, žiaci aj žiačky, všetci ukázali svoje športové nadanie a chuť súťažiť. Krôčik k zdraviu takto urobili žiaci, ktorí sa naháňali za loptou i loptičkou na Športovom krúžku pani učiteľky Zuzany Petalíkovej a Martiny Pirochovej, kde si zahrali vybíjanú, basketbal, florbal a futbal. Pani učiteľka Eva Vidová so žiakmi upevňovala svoje zdravie a pohybové zručnosti prostredníctvom volejbalu. Na svoje si prišli

aj chlapci, ktorí nevynechali krúžky s pánom učiteľom Petrom Kováčom, Jánom Repiským a Marekom Derdákom. Na ich futbal a florbal sa žiaci stále veľmi tešia. Pánom učiteľom ďakujeme a všetkých športovcov chválime pre ich odhodlanosť a vykročenie správnym smerom, smerom k športu, smerom k zdraviu.

Mgr. Zuzana Petalíková

 

Čítať 2908 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!