piatok, 26 jún 2015 23:18

Udelili najvyššie ocenenia mesta Revúca

Napísal(a) Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra dni revucej 1aPri príležitosti Dní mesta Revúca sa v piatok 19. júna 2015 o 17:00 hodine konalo v divadelnej sále Mestského domu kultúry už tradičné OCEŇOVANIE OSOBNOSTÍ MESTA REVÚCA, pri ktorého príležitosti ľudom, ktorí sa významnou mierou pričinili o rozvoj a šírenie dobrého mena Revúcej, udelili najvýznamnejšie ocenenia mesta. 
Hneď v úvode po hymne Slovenskej republiky, krátkej poézii, otvorení a privítaní ocenených a významných hostí sa divákom prihovorila primátorka mesta MVDr. Eva Cireňová, ktorá upozornila na dôležitosť výnimočných osobností v meste, ktorí po sebe zanechávajú hodnoty... Sú to ľudia, ktorí okrem svojej profesnej činnosti dokážu pomôcť ľuďom a vedia prispieť k zveľadeniu a k rozvoju mesta... Všetkým oceneným sa poďakovala za dôstojnú reprezentáciu, ktorou mesto zapísali do povedomia ostatným ľuďom, ako aj za všetko, čo pre Revúcu a Revúčanov počas svojho doterajšieho pôsobenia urobili.

Po príhovore nastal slávnostný okamih odovzdávania ocenení z rúk primátorky mesta. Laureáti, o ktorých sme sa postupne z ich medailónov dozvedali známe i menej známe informácie, si prišli na javisko prevziať ocenenie a podpísali sa do zlatej

knihy mesta Revúca. 

Pečať Prvého slovenského gymnázia si prevzal KEVIN GERHARD LÁZOK za úspešnú reprezentáciu mesta Revúca v celoslovenských súťažiach v hudobno-dramatickej oblasti. Za vynikajúce študijné výsledky a rôzne mimoškolské aktivity v oblasti dobrovoľníctva získala Pečať Prvého slovenského gymnázia aj JÚLIA ZSÍROSOVÁ.
Mesto Revúca udelilo za za celoživotnú prácu s deťmi a mládežou v oblasti folklóru a zachovávania ľudových tradícií a regionálnych zvykov v našom meste Plaketu mesta Revúca Mgr. ONDREJOVI BARANOVI. Plaketa mesta Revúca patrí aj Dobrovoľnému hasičskému zboru REVÚČKA za úspešnú reprezentáciu mesta Revúca v súťažiach dobrovoľných hasičských zborov a za historické víťazstvo v Slovenskom Superpohári 2014. Za kultúrno-spoločenské aktivity v miestnej časti Revúčka v oblasti zachovávania regionálnych folklórnych zvykov a tradícií bola Plaketa mesta udelená aj OZ CENTRUM AKTIVIZÁCIE PAMÄTE A VITALITY REVÚČKA.
Cenu primátorky mesta dostali:
Kapitán žiackeho nohejbalového družstva, ktoré vlani zvíťazilo v 1. Slovenskej nohejbalovej lige žiakov, JOZEF GAJDOŠ
ANNA HRBÁLOVÁ, ktorá sa po odchode na dôchodok začala venovať práci s ľuďmi v Jednote dôchodcov Slovenska v Základnej organizácii Revúčka, v ktorej je podpredsedníčkou.
Mgr. LUCIA PRIBOLOVÁ, ktorá dokázala pri realizácii muzikálových projektov združiť všetky odbory školy a vytvoriť multiodborové predstavenie, ktoré je oceňované širokou verejnosťou pre svoj aktuálny a neformálny prístup ku spracovaniu pálčivých tém dnešnej mládeže.
MÁRIA SIKORSKÁ, ktorá svojou zodpovednou a záslužnou prácou odpracovala takmer 36 rokov pre občanov nášho mesta.
ADRIÁN ŠTEMPEL, ktorý sa aktívne podieľa na technickom zabezpečovaní prevádzky MFŠ v Revúcej, je aj autorom loga MFK Revúca a počas zápasov pôsobí ako moderátor. 
MATERSKÉ CENTRUM GOMBÍKOVO, ktoré podporuje vzdelávanie rodičov formou rôznych kurzov a prednášok z oblasti zdravej výživy, psychológie i výchovy a organizuje kultúrne podujatia.
ra pelikan 1Najvyššie mestské ocenenie Zlatý Quirin mesta Revúca udelilo mesto za mimoriadne výsledky a dlhoročný prínos v starostlivosti o životné prostredie a rozvoj enviromentalistiky v rámci Slovenska, predovšetkým v Chránenej krajinnej oblasti Muránska planina Ing. VLASTIMILOVI PELIKÁNOVI. Počas svojho aktívneho života získal viacero ocenení a uznaní za prácu v ochrane prírody - v roku 1987 bol titulovaný ako „Vzorný pracovník kultúry“ ministerstvom kultúry SR, v roku 2006 získal „Čestné uznanie Ministra životného prostredia SR“ za mimoriadne výsledky v starostlivosti o životné prostredie a v roku 2012 „Cenu ministra“ od MŽP SR za mimoriadny prínos v starostlivosti o životné prostredie a rozvoj environmentalistiky.

Počas celého slávnostného oceňovania nás sprevádzal kultúrny program, ktorý si pripravilo tanečné štúdio Happy dance pri MsKS, detský spevácky zbor Slniečka pri ZUŠ a na záver zaspieval spevácky zbor QUIRIN. Program po krátkej prestávke pokračoval koncertom hudobnej legendy Pavla Hammela, po ktorom nasledovala slávnostná recepcia v spoločenskej miestnosti ALFA.

Martina Urbanová, Peter Poboček

[cincopa AEGAerce63ij]

 

 

Čítať 3613 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:54

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!