×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/podazdi
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/rakovnica/mdd/11
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/skola
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/podazdi
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/rakovnica/mdd/11
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/skola
streda, 10 august 2011 21:19

Podaždivé prejavy ma oslovili, a preto som vzal fotoaparát do ruky a poďho urobiť zopár záberov Doporučený

Napísal(a) Dr. Jozef Sabo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Tohto roky si dažďa užijeme neúrekom. Tichý dážď poteší prírodu i človeka. Búrka, a nebodaj prietrž mračien, spôsobuje problémy. Čo príde, to bude.
Skúsme sa na to pozrieť z iného uhla. Pohľad na dážď zokna i zby je celkom iný, ako byť priamo na daždi. Z izby vnímame prejav prírody romantickejšie. Zem do seba vpíja životodarnú vlahu. Voda preniká cez les hlboko až ku koreňom stromov. Zavlažuje rastliny na lúkach, kríky, rastliny pod stromami, podhubie. Preniká tak hlboko, že po svojej ceste plní pramene, ktoré vyvierajú plným priehrštím zo zeme. To všetko sa odohráva nezávisle na nás.


Po daždi sa vyčasí. Mraky sa trhajú. Slnečné lúče presvitajú. Vyjasnieva sa. I vtedy je pohľad na osvieženú krajinu zaujímavý.
Ponad hustý les sa objavujú vodné výpary. Hovorí sa, že na tých miestach začínajú rásť huby. Či je to pravda? Neviem. Neskúmal som to.
Podaždivé prejavy ma oslovili, a preto som vzal fotoaparát do ruky a poďho urobiť zopár záberov. Urobil som a ponúkam ich aj vám. Mne sa páčili a vás možno budú k niečomu inšpirovať. Na fotografiách vidíte pohľady na kopce okolo Rakovnice. Však sú krásne?
Text a fotografie: Dr. Jozef Sabo

{gallery}obsah/rakovnica/podazdi{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 2585 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!