×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/sliz
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/sliz
piatok, 05 august 2011 20:48

V lete si slizniaky mimoriadne pochutia na cuketách, tekviciach, ale neodmietajú ani inú zeleninu Doporučený

Napísal(a) Dr. Jozef Sabo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Slizniaky. Je to určitý druh slimákov, ale bez ulity. Už zopár rokov sa ich počet neúmerne zvyšuje. Premnožujú sa. Napádajú poľnohospodárske rastliny. Veľmi dobre sa cítia v záhradkách so zeleninou. Radi ju majú počas rastu, ale aj v zime. Vtedy sa radi zdržujú v pivniciach. Tam je pre nich dobrá zásobáreň. A verte, neverte, tu sa hneď zjari rozmnožujú, a úspešne.
V lete si mimoriadne pochutia na cuketách, tekviciach, ale neodmietajú ani inú zeleninu. V zime sú pre nich pochúťkou zemiaky. Tak šikovne ich vyžerú, že len šupka zostane. Niekedy je človek na pochybách, či to myši, alebo slizniaky.


Na slizniakoch sa dá obdivovať ich tvar, pohyblivosť, farba. Myslíte si, že sa pohybujú pomaly. Áno? Všimnite si akú dráhu urobia za jednu minútu. To budete žasnúť. Určite mnohí z vás majú rôzne skúsenosti so slizniakmi. Nebolo by od veci si navzájom poradiť ako na nich. Zdá sa, že nepriateľov ani nemajú. Úžitok z nich ani my nemáme.
Text a foto: Dr. Jozef Sabo

{gallery}obsah/rakovnica/sliz{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 3666 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:58

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!