pondelok, 27 máj 2019 16:00

Hnúšťa: Dni mesta s Hexom, koncerty zadarmo Doporučený

Napísal(a) R. Lebeda
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Mesto Hnúšťa oslávi svoje Dni mesta už tento víkend. Headlinerom je skupina HEX, koncerty budú zadarmo.
V piatok 31. mája 2019 Dni mesta odštartujú literárnou súťažou Hrebendova kapsa, výtvarnou súťažou detí i výstavou k jubileu 15 rokov vydávania miestnych novín.
Slávnostný program odštartuje o 18:30 literárno-dramatickým pásmom zo života Jána Francisciho Rimavského, najvýznamnejšieho miestneho rodáka. Dni mesta sa v Hnúšti konajú práve pri príležitosti výročia jeho narodenia. Program prevedie divákov najvýznamnejšími etapami Francisciho života, nebude chýbať spev, ľudová hudba, či úryvky z básní pekného Janka, ako Francisciho nazývali. V rámci programu mesto ocení tri osobnosti a jeden kolektív.

Cenu mesta získa pedagogická pracovníčka i dlhoročná poslankyňa Margita Féderová, v kategórii kolektív mesto ocení Divadelný súbor Katalpa. Cenou primátora ocenia Jozefa Trubíniho, ktorý ako kňaz v meste pôsobil v minulosti. Čestné občianstvo mesto udelí Józefovi Stanislawovi Mrówkovi, ktorý je iniciátorom a hlavným predstaviteľom priateľstva Hnúšťanov s poľským regiónom Lwówek Slaski.

Počas celého popoludnia bude v piatok prebiehať aj remeselný jarmok, na ktorom si ľudia môžu kúpiť regionálne výrobky i pochutiny, napríklad slávne Muránske buchty. Podujatím bude sprevádzať ľudová hudba Davida Oláha.

2019 05 31 plagat iskry   2019 05 31 plagat jarmok   2019 06 01 plagat hnustankovo   2019 06 02 plagat vlacik   2019 05 31 plagat dni

 

V sobotu sú na programe športové turnaje – florbalový a futbalový, v centre mesta bude prebiehať jarmok. Deti z celého mesta sa tešia na Hnúšťankovo – akciu v mestskom parku, ktorá je venovaná práve deťom. Podvečerné koncerty sú ušité na mieru všetkým vekovým kategóriám. Predkapelou sú umelci z kapely Janko Kulich Kolegium, headlinerom večera kapela HEX s hitmi ako Keď sme sami, Nikdy nebolo lepšie, ale aj aktuálne známou piesňou ku seriálu Oteckovia. Koncertný večer uzavrie česká formácia Lucie revival s najväčšími hitmi kapely Lucie. Všetky koncerty na amfiteátri sú zdarma.

Nedeľa v Hnúšti patrí rodinným výletom parným vláčikom na Salaš Zbojská.

Roman Lebeda

 

Čítať 1886 krát Naposledy zmenené utorok, 28 máj 2019 10:19

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!