streda, 13 december 2023 17:26

Interaktívne programy tradičnej ľudovej kultúry pre národnostné menšiny Doporučený

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko organizuje interaktívne programy tradičnej ľudovej kultúry pre skupiny maďarskej národnostnej menšiny v okrese Rožňava 14.12.2023 v Dome tradičnej kultúry Gemera, Betliarska 8, Rožňava. V Gemerskom osvetovom stredisku (GOS) v Rožňave, kultúrnom zariadení Košického samosprávneho kraja, sa organizujú interaktívne programy tradičnej ľudovej kultúry pre skupiny maďarskej národnostnej menšiny v okrese Rožňava.
Cieľom programov je vzbudiť záujem o tradičné gemerské remeslá u detí, informovať mládež o význame zachovávania kultúrneho dedičstva, naučiť ich nielen pracovať s prírodnými materiálmi, ale aj zoznamovať sa s tradičnými technikami a remeselnými postupmi.


„Jednorazové podujatie projektu sa uskutoční dňa 14. 12. 2023 v Dome tradičnej kultúry Gemera v Rožňave. Realizujeme tvorivé dielne pre žiakov ZŠ Zoltána Fábryho s vyučovacím jazykom maďarským. Zúčastnení žiaci sa môžu zoznámiť s viacerými remeslami: plstenie, korálkovanie, výroba zo šúpolia a peddigu,“ uvádza Dóra Tegdes Egyházi manažérka pre menšinovú kultúru GOS.

Podujatie je realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín, v rámci projektu IX. Interaktívne vzdelávacie programy TĽK v remeselníckej dielni. 

Aktuálne informácie zo života Gemerského osvetového strediska sledujte na našej stránke www.gos.sk a na našich sociálnych sieťach, ktoré nájdete jednoducho ako @gos.roznava.

 

Kontaktná osoba:  Dóra Tegdes Egyházi, , 0915 884 135
Gemerské osvetové stredisko, Betliarska 8, Rožňava

 

 

 

Čítať 213 krát Naposledy zmenené streda, 13 december 2023 17:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!