piatok, 08 marec 2024 13:36

Deň hvezdární a planetárií ožije aj na Gemeri. Hvezdáreň v Rožňave tentokrát privíta majsterku sveta! Doporučený

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pri príležitosti Dňa hvezdární a planetárií svoje brány širokej verejnosti otvára Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja. Účastníci sa môžu tešiť na Deň otvorených dverí plný exkurzií, prehliadok a aktivít pre celú rodinu, ktorý sa uskutoční 16. marca 2024 na rožňavskej hvezdárni.
„Program Dňa otvorených dverí je bohatý a pestrý. Môžete sa tešiť na exkurzie a prehliadky areálu, hlavnej budovy hvezdárne a pozorovateľne s kupolou. Prezentácia nového teleskopu vám priblíži najnovšie technológie v astronómii. Pre deti sú pripravené zábavné astro aktivity, ktoré im pomôžu spoznať vesmír hravou formou. Počas dňa sa v závislosti od počasia uskutoční aj pozorovanie Slnka, ako aj večerné pozorovanie hviezd,“ upresnil Zdeněk Molnár z úseku astronómie Gemerského osvetového strediska.
Prvý deň vyvrcholí štartom modelu rakety s poprednou raketomodelárkou Emou Čižnárovou, ktorá sa už trinásť rokov venuje tejto záľube a obsadzuje najvyššie priečky slovenských, európskych a svetových súťaží.

2024 03 16 den hvezdarni 2aProgram je však dvojdňový a 17. marca sa presunie do Domu tradičnej kultúry Gemera na Betliarskej 8, kde si návštevníci vychutnajú dobrodružné animované rozprávky s astronomickou tematikou s názvom Cesta do vesmíru. Predstavenia sa uskutočnia v mobilnom planetáriu o 16:00 a 17:00.

Vstupné na sobotňajší Deň otvorených dverí je zdarma, nedeľné premietanie v mobilnom planetáriu bude stáť symbolické tri eurá. Viac informácií sa dozviete na telefónnom čísle 0918 244 901 alebo mailom na .

Aktuálne informácie zo života Gemerského osvetového strediska sledujte na našej stránke www.gos.sk a na našich sociálnych sieťach, ktoré nájdete jednoducho ako @gos.roznava.

 

Róbert Šimko

Čítať 166 krát Naposledy zmenené piatok, 08 marec 2024 17:12

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!